Zuiderzeestraatweg Oost 55 • 8081 LB Elburg • 0525 - 68 51 35

Pieta logo

De dood uit de taboesfeer

In mijn werk als uitvaartverzorgster merk ik dat de dood nog altijd zeer beladen is in onze samenleving. Wat zouden we anderen en onszelf een dienst bewijzen als we de dood uit de taboesfeer zouden halen. Ik probeer dat op verschillende manieren te bereiken:

  • Lezingen over tradities rond de dood
  • Infomarkt ‘Uitgelicht’
  • ‘LastTouch’, herinnerings-
    sieraden
  • Rustplaatsen Routes
  • Kunstexpositie Uitva-art

Lezingen over tradities rond de dood: Voor gezelschappen van verschillende samenstellingen verzorg ik lezingen over de dood, rouwverwerking, mijn werk als uitvaartverzorgster en tradities rond begraven en cremeren over de hele wereld. Geen vraag is mij vreemd. Op een open en ontspannen manier wordt gesproken over alle aspecten van de dood.

Infomarkt ‘Uitgelicht’: De mogelijkheden rond afscheid en gedenken zijn de afgelopen jaren gegroeid. Steeds vaker kan de uitvaart en de periode van rouw worden ingevuld op een manier die bij u past. De infomarkt ‘Uitgelicht’ geeft een beeld van wat er in de regio wordt aangeboden op het gebied van afscheid en gedenken.

‘LastTouch’, herinneringssieraden: ‘LastTouch’ is een initiatief van Uitvaartverzorging Piëta en Edelsmederij Jessica Veldhuizen.

Rustplaatsen Routes: In 2009 is een boekje uitgebracht met zes fietsroutes langs rustplaatsen op de Noord-Veluwe, zoals begraafplaatsen, kerken of grafheuvels. Tegelijkertijd waren er in de regio op verschillende plekken kleine tentoonstellingen ingericht over tradities rond de dood.

Kunstexpositie Uitva-art: Tijdens deze kunstexpositie (in april 2009 in Kasteel Elburg) lieten verschillende kunstenaars zien en horen dat ze door middel van zang, muziek of gedichten van betekenis kunnen zijn bij een uitvaart. Er waren voorbeelden te zien van o.a. baarkleden, schilderijen, keramiek, glaskunst, grafiek, beeldhaiku’s, beeldhouwwerken, rouwhoeden, iconen, bloemsierkunst, grafmonumenten, urnen, herinneringsobjecten en -sieraden.